NAJWAŻNIEJSZA JEST WAGA i GRUBOŚĆ.
W większości przypadków naczynia żeliwne charakteryzują się grubym dnem, topornym kształtem i dużą wagą. W przypadku naczyń marki SSC jest zupełnie inaczej ! Światowej sławy projektant Komin Yamada opracował zupełnie nową formę nawiązującą swą lekkością i minimalizmem do wielowiekowej tradycji japońskiej. Lata prób i badań zaowocowały opatentowaniem nowoczesnej technologii odlewniczej i pozwoliły ujarzmić ciężkie w obróbce żeliwo typu FCV (wykorzystywane m.in. w branży samochodowej i lotniczej). Dzięki niesamowicie niskiej wadze i grubości 2 mm patelnie marki SSC wkroczyły na rynek nowoczesnych naczyń kuchennych wypierając dużo cięższy sprzęt konkurencji.
PROSTE I PRZYJEMNE GOTOWANIE / UŻYTKOWANIE.
Większość żeliwnych naczyń kuchennych produkowana jest w oparciu o szeroką dostępność i niską cenę. W przypadku marki SSC jest zupełnie inaczej. Opracowała ona niebywale lekkie patelnie o nowoczesnej i minimalistycznej konstrukcji. Opatentowana przez Japończyków technologia ciągłego odlewania żeliwa typu FCV pozwoliła na stworzenie monolitycznej konstrukcji. Dzięki temu nie występują naprężenia materiałowe a patelnie są bardzo wytrzymałe i mogą służyć przez bardzo długie lata. Za projekt i ergonomię odpowiada światowej sławy designer Komin Yamada. Patelniami bardzo łatwo się operuje w kuchni a ich niewielka waga nie męczy rąk.